Het echte handwerk.!

    

 

 De Meester aan het werk,

Als er iets is wat hij met liefde doet is het wel het bouwen van hengels , het is zijn lust en zijn leven . Als je met Willem over de hengel bouw begint is het bijna ondenkbaar dat je er meer van afweet dan hij en dan heb ik het ook over alle facetten van de hengelbouw . De blanks , de ogen , de indeling van de ogen , de afmeting van de ogen , de handgreep en ga zo maar door.

Hij heeft de hengelbouw dan ook verheven tot een kunst en het is gewoon een genot om hem over deze liefde te horen praten , en met die zelfde passie worden de hengels dan ook gebouwd waardoor iedere hengel een waar pronkstuk is en het zonde is om hem nat te maken , en denk maar niet dat hij hem afstaat voordat hij helemaal naar zijn zin is en dat stralen de hengels dan ook uit.

Buiten het bouwen gooit Willen zelf ook graag een lijntje uit ,op snoekbaars , snoek en heeft regelmatig met wedstrijden meegedaan waar ze zeker niet  de slechtste resultaten hebben geboekt , zodoende weet Willem ook nog waar hij over praat en stopt al zijn ervaring in de gebouwde hengels .

 

De hengels hieronder getoond zijn naar wens van de koper gebouwd maar geeft je een klein inzicht van wat de bijna onbeperkte mogelijkheden zijn .(Klik de foto aan voor een vergroting.) 

Prijzen op aanvraag , Dit omdat alleen voor Standaard hengels een vaste prijs is af te geven  en dan hangt het nog af van de kwaliteit van de gewenste materialen.

Voor meer info:  Willem

 

Afwerking van de hengels (Nieuwe ontwerpen 16-12-06)

Bovenstaande foto's laten de nieuwste creaties op het gebied van afwerking zien  

 

 

Kunstaas hengels 

Hier een paar afgebouwde hengels als voorbeeld voor wat de mogelijkheden zijn, eigenlijk onbeperkt. Zelfs de afstand van je start oog zelf bepalen in overleg met de bouwer deze zit op de meeste bestaande hengels voor mijn bijna altijd te dicht bij .  

 

 

spin.JPG (64249 bytes) Spin hengeltjes 

Diverse soorten lichte spinhengeltjes die uiteraard ook zeer geschikt zijn voor een licht plugje het voordeel is dat je zelf de greeplengte kan bepalen zoals je bij de voorbeelden kunt zien . Dat korte greepje achter de reel houder is een zaligheid vanuit de boot

spin4.JPG (58551 bytes)

 

spin_weave.JPG (44132 bytes) Afwerking van de spin hengels

 

snoekbaars.JPG (52426 bytes)  

Snoekbaars hengels

Een voorbeeld van een paar mooie lichte snoekbaars hengels die uitermate geschikt zijn voor het vissen met de pen of lichte lood montage met dood visje uiteraard is de bouw van verticaal stokjes ook mogelijke   

 

sb_closeup.JPG (40257 bytes) Afwerking van de snoekbaars hengels 

 

 

 

Pen hengels 

Gigantisch mooie hengels om je eens lekker uit te leven met een (Wachler) Dobber, en je brasem eens van ver halen zonder zware voer korf

penhengel.JPG (57215 bytes)