Dit peuteren is met een dode aasvis
helaas niet zo leuk meer maar zomers
nog steeds succesvol.Tegenwoordig
vissen we intensiever met kunstaas ,van
af de kant en vanuit het bootje.
Vanaf het moment dat we intensiever met
kunstaas vanuit de boot gingen vissen bleek
al gauw dat als je gaat slepen een hulpje
heel geen overbodige luxe is ,het gebied waar wij vissen is van
natuurmonumenten en sinds deze zelf met elektra motoren door het gebied varen
mag je ze nu bijna overal gebruiken.Het nadeel is dat je nu sneller
op(afgelegen) stukken water kan komen waar je voordien de halve dag voor onder
weg was ,dat is toch geen nadeel zul je nu denken , maar toch omdat je, je nu
sneller kan verplaatsen vis je de stekken minder intensief af dan dat je alles
roeiend moet doen .Slepen met de plug of spinner is verslavend je bestrijkt zo
een groot oppervlakte maar levert het ook meer vis op dan al driftend met
kunstaas vissen.
Dit zien rond huppelen geeft het poldervissen een extra dimensie!
Wij zijn opgegroeid met het vissen in de polder mijn vader en ik. Ik heb het snoeken geleerd van uit de boot en het vissen van af en akker in de polder hoe minder water of hoe smaller de sloot hoe mooier ,dat brede water is maar niets zo dacht mijn vader er altijd over . IK heb het geluk dat hij nog altijd meegaat ook al heeft hij er moeite mee om met kunstaas of een dode aasvis te moeten vissen .
We vissen nog steeds met de dobbers ,pa in ieder geval, en hebben het tuig aangepast om met een dode vis te vissen zodat er weinig inspanning meer voor nodig is om hem goed te kunnen presenteren ,een levende aasvis doet dat immer zelf. In de polder op niet te diep water werk het perfect de snoek klapt er op als op een levende vis maar op groot water moet deze methode nog wat verandert worden daar is het niet geschikt voor. Als ik zeg niet te diep doel ik op dieptes van anderhalf tot twee meter water .Als je de vis goed monteert dan zweeft deze na het ingooien zelfs de kant onder ,of onder vaartuigen als je daar langs vist, het is al meerdere malen voor gekomen dat een op deze manier gepresenteerde aasvis werd verkozen boven en levend exemplaar dat er nog geen tien centimeter voor gevist werd.
Hier kan je rustig rondlopen maar als ze los lopen op het land kunnen ze knap lastig zijn
Alleen mijn zoon en ik vissen veel met kunstaas favoriet is de tweedelige RAPALA (drijvende)en zelf gebouwde spinners met of zonder aanhang .De pluggen hebben geen van allen meer hun oorspronkelijke kleur, voor ons heeft het in diverse gevallen wel degelijk verschil uitgemaakt tot het weigeren van een vergunning voor en bepaalt deel van een viswater toe ,de nekslag was 4 meters op rij op kunstaas dat gaf bij mede sportvissers zo veel reden tot klagen bij de pachter van het water (deze gaf tevens de dagvergunningen uit ) dat deze ons voor dat deel van het water geen vergunning meer verstrekte dit heeft ruim anderhalf jaar geduurd.
Niet alleen de kleur maar vaak ook de actie word verandert ,we maken ze zinkend of zwevend of de zwemlip gaat er af en word vervangen door een eigen brouwsel wat de plug weer een heel ander geluid in het water geeft,een kleur verandert bij ons nog wel eens ,het gebeurt zelden dat een bepaalde kleur meer dan twee seizoenen een topper is ,voorbeeld :vorig jaar een plug van eigen ontwerp baarsprint voorzien hieraan diverse mooie snoeken gehaakt ,mee vissen was vangen ,nu heden ten dage een regelrechte ramp ja wat haringen op gevangen .We hebben er pluggen bij die alleen al van de hoeveelheid laklagen moeten zinken .Als je een plug een print gegeven hebt kan je proberen deze ook op een andere plug te krijgen maar deze vangt meestal minder goed dan het eerste exemplaar raar He en ze lijken toch op elkaar , kleuren geeft wel degelijk en groot verschil.
een afbeelding van het door ons gebruikte systeem om met dood aas te vissen.
Er komen hier nog afbeeldingen ,tekeningen e.d. om te laten zien hoe of
wat
is het niet duidelijk of heb je vragen barst los veel visplezier
toegewenst
succes Team A.C.E.